Fysiotherapie

De fysiotherapeut luistert goed naar de reden van je komst naar onze fysiotherapie praktijk en je wensen tot verbetering. De fysiotherapeut bespreekt samen met jou je lichamelijke situatie. Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van je klachten, onderzoekt de fysiotherapeut zo nodig het hele lichaam. De oorzaak van de klacht bevindt zich namelijk niet altijd op de plek waar de (pijn)klachten zich bevinden. Daarom kijkt de fysiotherapeut naar alle beweegketens.

Vervolgens behandelt de fysiotherapeut de oorzaak van de (pijn)klachten. In de fysiotherapie betekent dat enerzijds subtiele handelingen met vaak zachte, maar soms ook stevige handgrepen en anderzijds oefentherapie in onze eigen trainingsruimte.

Na de fysiotherapie behandelingen geeft de fysiotherapeut je nog advies en besteedt de fysiotherapeut aandacht aan het voorkomen van terugkeer van jouw klachten.

Fysiotherapie wordt ingezet voor de behandeling van specifieke klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Fysiotherapie biedt de oplossing bij pijnlijke en of stijve gewrichten, krachtsvermindering, spierblessures of revalidatie na een operatie. Veelvoorkomende klachten waarbij onze fysiotherapeut kan helpen zijn lage rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten, sportblessures, knieblessures, et cetera.