Ellen Schouten

Logopedist

Ellen is in 1996 afgestudeerd aan de Hogeschool Eindhoven als logopedist. Sinds 2005 heeft zij een eigen praktijk in de woonwijk Molenakker en inmiddels heeft ze een nevenlocatie in het Gezondheidshuys te Moesel en een enthousiaste collega; Imke Bongaerts.

Dagelijks werken zij actief met meerdere behandelaars en medisch specialisten samen om de kwaliteit van zorg van cliënten te optimaliseren. Dit betekent dat zij graag ‘een stapje extra lopen’ om de client de zorg te bieden die hij/zij nodig heeft.

In het verleden heeft Ellen brede werkervaring opgedaan in de eerstelijn in Duitsland en in de tweedelijn bij Stichting Proteion. Daarnaast heeft ze de driejarige opleiding ‘Neurologische Taal en spraakstoornissen’ in Rotterdam gevolgd, waardoor zij veel kennis heeft opgedaan in spraak (dysartrie), taal (afasie) en slikproblemen.

De laatste jaren is zij zich steeds meer aan het specialiseren in complexe (neurologische) ziektebeelden en is ze aangesloten bij verschillende netwerken zoals o.a. ParkinsonNet en MS Zorg Nederland, Haar aandachtsgebieden zijn; ademhaling, stem, afasie, dysartrie, en slikproblemen. Voor mensen die problemen hebben met de ademhaling vanwege hyperventilatie, longaandoeningen, COPD, astma en/of apneu heeft zij een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld genaamd ‘Ademspecialist’.

Het werken in een praktijk vindt zij zeer afwisselend; ze werkt dagelijks met veel plezier en passie in haar praktijk en bij de mensen aan huis.
www.logopedieschouten.nl en www.ademspecialist.nl